Webshop

dinsdag 24 mei 2011

Vakantie Give - Away ...

Nog 2 weken en een paar dagen ... Dan gaan we weer naar Zweden! We zijn al aan het aftellen.
Het zijn de kleine dingen waar ik me op verheug, natuurlijk de heerlijke natuur, de lieve mensen, de heerlijke dille chips ..., de nieuwe Hus & Hem, de vers gerookte zalm en ga zo maar door.
Veel van jullie zullen ook wel aan het aftellen zijn naar jullie verdiende vakantie! Ik ben erg benieuwd waar jullie vakantie naar toe gaat. En hebben jullie ook dingen waar je je op verheugd? 
Het lijkt mij leuk om dit in een vakantie Give - Away te verwerken! 
Zet hieronder een reactie met jou favoriete vakantieland, 
en wat je daar het liefste van mee naar huis neemt.
Degene met het leukste verhaal krijgt van mij een ...
"in Zweden samengestelde Give - Away!"
Als Zweden ook jou favoriete vakantieland is ...
dan kan ik misschien zelfs wat van jou favoriete lijstje meenemen!
Je kan meedoen met deze Give - Away tot woensdag 8 juni. 
De donderdag daarna gaan wij op vakantie. 
Dan zal de winnaar 4 weken op haar Give - Away moeten wachten!
Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen.
Groetjes San

10 opmerkingen:

  1. Hallo San, wat kan ik het me goed voorstellen dat je aan het aftellen bent!! Naar Zweden wil ik ook nog een keer, maar dit jaar gaan we naar Denemarken. Wat heb ik daar ook een zin in!! Het duurt alleen nog best wel lang en zelfs een huisje moet nog geregeld worden... (niet de favoriete vakantie-activiteit hier in huis). En dan nu jouw vraag: Wat ga ik meenemen naar huis? Wat dacht je van het volgende: als ik jouw give-away win, neem ik voor jou iets mee uit Denemaken :-) (of is dit omkopen???? Hihi...) Voor mezelf neem ik mee: stofjes!
    Geniet nog maar even goed van de voorpret van je vakantie! :-)
    (hmmm, het lukt me vandaag maar niet om een reactie te plaatsen onder mijn eigen account :-( Maareh, je kunt me vinden bij www.vrolijkevlaggetjes.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, wat een leuke Giveaway! Veel pelzier alvast in Zweden, wat heerlijk om een maand er helemaal tussenuit te zijn.

    Onze zomervakantie gaat naar Xuid-Kroatië: rauwe kusten, oude steden, prachtige nationale parken, zeilen, lezen, relaxen. I can't wait!

    Mijn favoriete vakantieland? Oeh, je maakt het me moeilijk! Neem maar eens een kijkje op mijn website www.mooistestedentrips.nl, zo moeilijk kan ik kiezen. Maar soit, ik zal het proberen.

    Het meest bijzonder vond ik mijn reis naar Cuba in 2009, één van de laatste communistische bolwerken ter wereld, en hoe. Het land is werkelijk in de jaren '50 van de vorige eeuw blijven hangen. Nauwelijks gemotoriseerd verkeer, behalve wat old timers en gloednieuwe huurauto's van Chinese makelij. De Cubanen hebben niets, behalve wat de staat ze geeft. En dat is niet zo bar veel. Maar wat ze wel hebben is muziek, dans, ritme, rum en elkaar. En dat het land zo verschrikkelijk bijzonder! We sliepen bij de mensen thuis, hoorde hun persoonlijke verhalen (ik spreek gelukkig Spaans) over de lastige tijden (vrienden die door het regime worden opgesloten, familie die op vlotten naar Amerika vlucht en hun liefde voor muziek), dronken wat illegaal verkregen rum en aten 'Christianos y Morros' (Christenen en Moren, ofwel: witte rijst en bonen), want meer is er niet. En dat hoeft ook niet. De blauwe, gele, rode en roze huisjes van Trinidad, de ultieme rust van Viñales, de schitterende vergane glorie van Havana (de mooiste stad waar ik ooit ben geweest) en muziek op elke straathoek maken Cuba zo bijzonder. Wat ik meenam uit Cuba: massa's kleurrijke herinneringen, een paar mooie schilderijen, een armband van gekleurde pitten, wat 'staatsrum' en een eeuwigdurende heimwee.

    Veel vakantieplezier!
    Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben nog nooit in Zweden geweest maar het staat zeker nog op mij to do lijstje!
    Wij gaan meestal naar het zuiden van Frankrijk.
    Dit jaar ben ik naar Marokko geweest en dat was ook heel erg leuk! Vandaar heb ik schoenen meegenomen. We wouden ook graag zo'n marokkaans lampje of een tajine meenemen maar dat vonden we een beetje riskant op het vliegtuig.
    Veel plezier op jullie reis naar Zweden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allereerst een heel prettige reis naar Zweden!

    Ons favo-vakantieland is Nederland :) (maar zal er ook wel mee te maken hebben dat ik nog nooit op een vliegtuig gezeten heb, en dus een beetje schrik heb om te vliegen)
    Om de één of andere manier zijn we dol op de Nederlandse vriendelijkheid, taal (ja, toch wel anders dan Vlaams),...
    Wat we meenemen uit Nederland : veel foto's op de geheugenkaartjes. Niets specifieks (denk ik dan toch). Op de laatste vakantie heb ik een leuk stofje meegebracht van op een markt, en toen ik thuiskwam beklaagde ik me dat ik er niet meer had meegenomen.

    Veel plezier op reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi San!
    Wij gaan dit jaar naar Corsica.
    En daar heb ik ook heel veel zin in. Ik verheug me het meest op de kleine beekjes en watervalletjes. En op mooie ronde keien.Want die neem ik altijd mee van mijn vakantie bestemming. Mijn lief probeert me altijd tegen te houden maar ik heb een trouwe bondgenoot gevonden in mijn jongste zoon.
    Alvast een hele fijne tijd toegewenst.
    Groet Else

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo San!

    Wauw..mooie verhalen, vooral die van Esther! Ik zal dan maar niet over onze reis naar Cuba beginnen, prachtig land! Dan maar een ander favo-land, namelijk de Cook Islands! Een prachtig eilanden gebied in Stille Oceaan. Ik kan er misschien niet zo mooi over vertellen, maar de relaxte sfeer die ik daar heb ervaren, heb ik graag mee terug willen nemen naar Nederland.
    Kia Orana

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben een zuidfrankrijk fan. Al ga ik niet zo heel vaak meer op reis sinds ik single ben. Maar met mijn ex heb ik een paar heerlijke zomers doorgebracht in la douce france. ik hou van de sfeer daar, de zon, de geuren, de krekels, de lavendelvelden, het eten ! , de dorpjes, de mooie natuur, de plaatselijke markten... We huurden steeds een huisje in de natuur met en zwembad aan. lekker rustig. En we maakten van daaruit uitstapjes of lagen een hele dag in de tuin te lezen en te spelen in het zwembad.
    Maar ik heb zelf geen auto, en ik geraak daar letterlijk niet meer, in zo'n huisje op een berg met zicht op een stadje in de vallei. Met vleermuisjes die komen duiken in het zwembad bij valavond, de wespen die stukjes vlees komen pikken en er mee wegvliegen als we BBqen, de onverwachte bezoekjes van belgische vrienden die in de buurt waren ...
    Ik bracht graag rode wijn, kruidenlikeur en lavendelolie mee...
    Ooit, ja echt! , ooit doe ik dat opnieuw! Zo op een berg in zuid frankrijk gana zitten....
    Maar deze zomer breng ik lekker door ... in mijn tuintje ! Parasolleke , lekker drankje, ligstoel ernaast, onder de vijgenboom. Met wat haaksels, tekeningen, kralen, boeken of gewoon een dutje doend. Genietend van de bloemekes, de tjsilpende vogeltjes, de buren die passeren en ene praatje komen slaan... Of genietend van het egzelschap van een paar toffe vrienden...Ook dat is heerlijk ! Mijn eigen klein miniminiparadijsje ( ik heb maar een heel klein stadstuintje, maar het is er echt zalig ! )

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk idee, deze vakantie give-away! Ik ben een echte Italie-fan, en het maakt me niet uit welk deel van Italie. Dit jaar gaan we naar Caorle, bij Venetie in de buurt. We gaan naar een camping, dat vindt ons manneke van 4 jaar altijd heel leuk. We hebben dit jaar een bungalow in plaats van een stacaravan omdat deze helaas al volgeboekt waren. Wat ik het liefst meeneem van vakantie is een schilderij/ets/beeldje of iets dergelijks wat me altijd weer herinnert aan een bepaalde plaats waar we geweest zijn. Zo hangt er bij ons in huis bijvoorbeeld een Venetiaans masker en een lijst met daarin 3 aquarellen uit de Toscane. Verder heb ik ook een aantal jaren (toen we nog buiten de schoolvakanties op vakantie gingen) een Italiaanse agenda voor het jaar erna gekocht. Echt een leuke herinnering het hele jaar door!

    Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hai San,

    Tja mijn fovoriete vakantie land dat weet je wel! Ik ga in het algemeen erg graag op vakantie, maakt niet uit waarnaartoe, vind het gewoon heerlijk om er even tussenuit te zijn!

    Als ik dan echt mag kiezen tussen een land dan is het wel Amerika en dan om heel precies te zijn New York! Ik ben er gek op! Weet er erg leuk winkeltjes met knoopjes kralen en kantjes bandjes en een winkel met stempel en scrap spullen. Dat zijn dan naast de nodige kleding die ik insla ook de dingen die ik meeneem van vakantie! Buiten natuurlijk de herinneringen aan alle leuke en mooie dingen die we doen!

    Ik ben een keer in Zweden geweest...Stockholm, in een jeugdherberg....waar midden in de nacht een vage griet op onze kamer kwam slapen (wat normaal is in een jeugdherberg natuurlijk!) Het was winter, koud en sneeuw, maar het was geweldig!!! Van warme choco naar warme choco...en aangestoken worden door het enthousiaste van mijn reisgenoot...een erg toffe lieve meid!!! JIJ!!!! We hebben samen leuke vakanties gehad voordat we alletwee "gesetteld" waren met onze liefdes...weet je nog CORFU???? Ook heerlijk!!! Kortom...ik leef van vakantie naar vakantie!!

    Ik hoop je nog even te zien voor JOU vakantie!!

    X Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi San, wij gaan meestal naar Frankrijk, Italie of Kroatie, maar ik bewaar goede herinneringen aan Tsjechie. Een aantal jaren geleden hebben wij daar 3 weken gekampeerd in een tent. De kinderen vonden het geweldig. Je mag daar een vuurtje maken bij je tent. Dus werden er heel wat houtjes gesprokkeld. We hadden 3 prachtig mooie weken (anders is het minder in een tent natuurlijk). We trokken op de bonnefooi van camping naar camping. Op een van de campings stond een minicaravan (de enige die we gezien hebben van Tsjechen, de rest sliep in kleine tentjes, de mensen hebben echt veel minder te besteden dan wij hier) met een ouder echtpaar. Toen zij weg waren en er een bui viel (de enige in die drie weken)hebben wij hun stoelen in onze tent gezet zodat ze niet nat werden. Ze waren zo blij, we moesten een zelfgestookte borrel komen drinken, en nog een. Zo lief. We konden niet met elkaar praten, maar de blikken die we gewisseld hebben zeiden genoeg.
    Ik zoek op vakantie altijd naar stenen in een hartvorm. Die liggen hier thuis in een grote schaal. En aan zee zoek ik mooie schelpen. Groetjes en alvast een fijne vakantie in Zweden.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...