Webshop

maandag 21 juni 2010

Bericht uit Zweden - Deel 3

Gisteren zijn we naar Älvkarleby geweest, daar was het fallensdag (watervaldag). De krachtcentrales hebben 1 keer per jaar zo'n dag. Dan worden 3 keer per dag de sluizen opgegooid, en heb je de oorspronkelijke waterval. En daar wordt dan een heel feest omheen gemaakt. Het was echt supermooi om die waterval te zien, jammer dat het niet altijd meer zo is. Maar wij hadden het geluk net op de juiste dag daar te zijn. Het was echt per ongeluk dat we daar waren. We waren op zoek naar een fiskrökeri (visrokerij), omdat we lekker gerookte zalm wilde eten. En alles was dicht omdat ze aan het voorbereiden zijn voor het Midsommarfest. Dus zijn we maar gaan toeren, en zo kwamen we in Älvkarleby uit!
Vandaag is het de langste dag! Het is zo byzonder om die avonden hier mee te maken... Vanavond willen we foto's gaan maken om thuis te laten zien hoe licht het hier s'nachts is. Ik hoop dat het gaat lukken.
Gisteravond hadden we bezoek in de caravan van een klein kwikstaartje! Die was door het dakraampje gekomen zo ons badkamertje in.. Arm beestje... hij was helemaal in paniek. Gelukkig kon ik hem snel weer uit de caravan laten vliegen. Die kwikstaartjes zijn echt een feest om naar te kijken. Zoals die achter een insect aanvliegen is echt heel leuk! S'morgens worden we wakker van het geluid van de vogeltjes die over het dak van de caravan lopen...heerlijk toch?

Groetjes San

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...