Webshop

woensdag 20 januari 2010

Erwtensoep MadebySan

Vandaag heb ik weer een pan erwtensoep gemaakt! Mam en Rob zijn gisteren terug gekomen van huwelijksreis naar Turkije, dus die hebben vast zin in lekkere hollandsche kost!

Ingredienten:
1 Pak Spliterwten van 500 gr.
1 Knolselderij, geschild en in blokjes.
1 Winterwortel, geschild en dunne plakjes (die weer in 4- en snijden).
Magere Varkenslapjes (ongeveer 500 gr.).
1 Doosje spekjes.
2 Liter rundvleesbouillon (gewoon van tablet).
2 preien in smalle ringen gesneden.
1 Rookworst.

Bereiden:
Breng in een grote soeppan de spliterwten met de knolselderij en de varkenslapjes in de bouillon aan de kook. Zet het vuur laag, en laat het ongeveer een uurtje koken, totdat de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Schep af en toe het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen. Neem de varkenslapjes uit de soep. Dan kun je de soep met een staafmixer helemaal glad maken. Snij de varkenslapjes klein en doe deze weer terug in de soep, samen met de winterwortel, prei, spekjes en de rookworst in plakjes gesneden. Laat dit op een klein vuurtje staan totdat de groenten gaar zijn, af en toe roeren om aanbranden te voorkomen! Heerlijk met roggebrood met katenspek!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...